Співпраця ТНТУ з німецькими партнерами кафедри будівельної механіки тнту

Співпраця ТНТУ з німецькими партнерами

З 10 грудня по 14 грудня 2018 року на запрошення професора Університету прикладних наук м. Шмалькальден (Німеччина) Еміля Колєва та за підтримки міжнародного офісу доктор філософії, доцент кафедри будівельної механіки Володимир Ясній взяв участь у International Engineering Week (Міжнародний Тиждень Інженерії). Цього року учасниками щорічного заходу були 9 професорів та науковців з провідних закладів вищої освіти Німеччини, Фінляндії, Болгарії, України, Китаю, Бразилії, які прочитали лекції англійською мовою за різними напрямками наукових досліджень в галузі інженерії для 80 студентів інженерних спеціальностей.
Доц. В.П.Ясній провів лекції для студентів машинобудівного факультету про стан і перспективи використання сплавів з ефектом пам’яті форми у різних інженерних галузях «A damper device based on shape memory alloy wires»
Тиждень Інженерії завершився екзаменом (2,5 кредити EСTS), який успішно склали 90% студентів-учасників наукового зібрання.
У ході зустрічей, на запрошення професора, доктора ґабілітованого, декана машинобудівного факультету Університету прикладних наук м. Шмалькальден Роберта Пєтшха доц. Володимир Ясній ознайомився з науковими дослідженнями та відвідав науково-дослідні лабораторії факультету. Можна було дізнатися, що значну увагу під час наукових досліджень німецькі колеги приділяють обґрунтуванню тримкої здатності і ресурсу елементів конструкцій різноманітного призначення.
У свою чергу В.П. Ясній представив основні напрями наукових досліджень кафедри будівельної механіки з цієї тематики.
 

В лабораторії машинобудівного факультету

Справа – наліво: декан факультету, професор Роберта Пєтшха; професор Ліонель Дімас де Абреу з Єпископського католицького університету Мінас-Жерайс; доцент кафедри будівельної механіки ТНТУ Володимир Ясній.

Під час обговорення сторони виявили зацікавленість у виконанні спільних наукових і академічних проектів та висловили готовність сприяти розвитку співпраці за різними напрямами, в тому числі і з діагностики міцності й довговічності матеріалів і елементів конструкцій.
Нагадаємо, що співпраця між Тернопільським національним технічним університетом імені Івана Пулюя та Університетом прикладних наук міста Шмалькальден (Німеччина) розпочалася у 2012 році. На сьогодні четверо студентів факультету комп'ютерно-інформаційних систем і програмної інженерії уже успішно завершили навчання та ще четверо студентів факультету інженерії машин, споруд та технологій продовжують навчатися в Університеті прикладних наук міста Шмалькальден.

Лектори, які брали участь у Тижні Інженерії під час прийому іспитів у студентів

Програма подвійних дипломів з Університетом прикладних наук міста Шмалькальден реалізується за освітнім рівнем «бакалавр» зі спеціальностей «Галузеве машинобудування», «Прикладна механіка», «Комп’ютерні науки», «Комп’ютерна інженерія». Планується розширити програму для спеціальностей «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Кібербезпека», «Програмна інженерія» та започаткувати програму для магістрівспеціальності «Галузеве машинобудування».
Бакалаврська програма двох дипломів реалізується в декілька етапів. Впродовж перших двох (трьох) років навчання студенти навчаються в ТНТУ, згодом їдуть на 2 семестри навчання в Німеччину. Крім того, студенти мають унікальну можливість пройти практику протягом 3-4-х місяців в німецькій компанії чи на підприємстві.
Всіх охочих взяти участь у програмі подвійних дипломів бакалавра з Університетом прикладних наук міста Шмалькальден (Німеччина) просимо звертатись у відділ міжнародних зв’язків університету к. 30, навч. корпус №2.
Співпраця ТНТУ з німецькими партнерами кафедри будівельної механіки тнту

2024 © Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя © Кафедра будівельної механіки © Микола